Dark Light

Op de eoa manier heb ik altijd het idee dat Marieke dit niet zo snel zou overkomen, haha. Het volgende is gebeurt.

Marieke is net naar haar werk gegaan en ik ben begonnen met koken, het wordt een lekkere kipfiletschotel met uiteraard gemarineerde kipfilet, champions, rösti en ui. Makkelijk en lekker!

Tijdens het snijden van de uien ben ik al even aan het koken (ik kan best opgaan in het koken 🙂 en realiseer ik mij ineens dat Valentijn en Florian wel heel lief zijn. Ik kijk naar rechts, en neeeeee hè! Ik zie paars en geel op de grond en een kind onder de verf, met kleren en gezicht. Shit!
Grrr, dit varkentje moeten we snel even wassen, dit komt niet goed. En krijg je die verf wel uit het laminaat en eerst opruimen of eerst Florian wassen zijn enkele dingen die door mij heen schieten. Logischerwijs doe ik eerst Florian. Hij kan voor meer ellende gaan zorgen als ik hem niet eerst onder de douche zet. Terwijl ik hem optil probeer ik hem zo ver mogelijk van mij af te houden zodat hij mijn kleren niet kon schilderen. Nb. ik had mijn handen al strategisch geplaatst tijden het tillen. Ik tilde de draak omhoog bij het scharnierpunt bij de elleboog zodat het risico van meer verfellende mij waarschijnlijk bespaart zou gaan blijven.

20150628_150828468_iOS

Wat geïrriteerd en ook wel een stiekem een beetje geamuseerd (de situatie is eigenlijk ook best wel grappig, houdt ik me op dat moment voor) zet ik Florian onder de douche, die hier niet echt blij van wordt en dat is een understatement. Als ik zie dat hij mij bijna vastpakt doe ik meteen mijn polo uit, zo dat kan ook niet meer misgaan!
Als ik hem heb gewassen doe ik Florian zijn slaapkleren aan en zet ik em in zijn bedje. Zo doe is veilig op zijn plek en ik trek de deur achter mij dicht. Nu volle focus op het opruimen en hopelijk blijft Florian stil. Vreemd hij is naar een minuut huilen al rustig. Normaal is dat anders als ik em even tijdelijk in zijn bedje zet.

Ik ga naar beneden en ruim alles op. Als ik bijna klaar ben staat tot mijn schrik Florian (van 1,5 jaar) met een lach naast mij????? Hoe dan?
Dus ik ben super kwaad op Valentijn omdat hij Valentijn hem uit zijn bedje heeft gehaald, dat doet ie wel eens vaker.
Maar tot mijn verbazing zit Valentijn tv te kijken en ben ik ten onrechte kwaad op em. Hij is er zelf uitgeklommen en heeft dus zelf de deur opengemaakt.

Ik kom er dus twee keer achter elkaar achter dat een te stil kind niet te vertrouwen is.

TSJA……