Dark Light

40 dagen zonder alcohol….

…. nou ik ben benieuwd.

Het is zondag eind van de middag en ik ben een beetje argeloos aan het Facebooken. Op een gegeven moment zie ik een interessante post van Kees Jan. 40 dagen zonder alcohol. Hmm, misschien ook wel wat voor mij. Ben wel benieuwd eigenlijk wat dat met mij zou doen? Vervolgens komt de gedachte bij mij op: Waarom zou ik eigenlijk NIET meedoen. Interessant experiment. Nog geen 10 min. later is de beslissing gevallen. Ik doe het gewoon!!!
40 dagen is best lang, en als je het gewoon lekker vind, waarom zou je dat dan doen?

Uiteraard heb ik mijzelf door vraag gesteld en het antwoord is heel simpel eigenlijk:

Gewicht: Ik sport veel en graag, maar val niet heel snel af. Ik ben benieuwd hoe dat gaat als ik echt een lagere periode geen alcohol drink.
Nb. En ik heb een loopmaatje beloofd de marathon volgend jaar te lopen onder de 4 uur en daar wil ik me graag aan houden. Maar dan moet ik wel aardig wat afvallen.
Automatisme: Ik drink door de week niet en haal dat meestal op vrijdag en zaterdag weer in :-). En dat gebeurt meestal gewoon. Dus niet echt met een gedachte. Zo van het is vrijdag/zaterdag, nu “mag” ik lekker een paar biertjes drinken. En eigenlijk ben ik eerlijk gezegd wel benieuwd in hoeverre ik het ga missen in de als ik in de weekenden niks drink.
Algehele gesteldheid: Ik ben heel benieuwd of je lichamelijk echt beter voelt als je langere tijd niks drinkt. Niet dat ik me nu slecht voel overigens, maar merk ik verschil?
Uitdaging: Omdat het een automatisme is denk ik dat het best een uitdaging zou kunnen zijn. Geen idee eigenlijk. En het lijkt me wel leuk om die aan te gaan.

Al met al komt dus één woord terug, benieuwdheid (voor zover dat goed Nederlands is) en daarmee dus eigenlijk nieuwsgierigheid en een stuk oprechte interesse in mijzelf in dezen. Wat doet het met me?
Later meer….

Een alcoholvrije groet van mij!

Related Posts