Dark Light

40 dagen zonder alcohol – week 2 – dag zeven tot en met dertien

Dat was em dan, week 2 alweer!

Deze week was in de basis heel erg rustig. Heb echt weinig gedaan. We even heerlijk aangezien het op het werk al druk genoeg was.
Dus weinig externe prikkels m.b.t. alcohol. Dus niet zo spannend deze week.

Wat erg prettig is dat als je flink hebt gesport, zoals bijvoorbeeld vandaag, je het vaak zonde vind om een biertje/wijntje te drinken omdat je je dan zo fris voelt en helemaal als je met je gewicht bezig bent is dat een fijn idee! Nb. alhoewel een lekker biertje na die tijd wel heel lekker is.
Vandaag trainden we bijvoorbeeld 17, 5 kilometer met de loopgroep voor een zware halve marathon die we over twee weken hebben. En ik moet eerlijk zeggen dat ik mij zeldzaam fit voelde, heerlijk!

Meteen maar de conclusies dan maar:

 • Gewicht: Het gewicht ging deze week wat minder. Beetje te veel gesnoept op het werk en voor de rest wel netjes gegeten. Viel dus iets tegen een halve kilo. (Totaal na 2 weken: -1,4 kilo). Volgende week weer onder de honderd kilo, zou mooi zijn.
  Nb. ik moet moet naar de 90 kilo (dat wil ik althans). Dat is wat mij betreft een goed gewicht voor iemand van 1.95 meter. Maar ook zeker nodig om de marathon volgend jaar onder de vier uur te kunnen lopen.
 • Automatisme: Ik heb eigenlijk heel weinig verleidingen gehad deze week. Ging prima dus! Kan de zes weizen (en ja daar verheug ik me toch echt wel op) prima in de koelkast zien staan zonder dat ik twijfel om deze te pakken.
 • Algehele gesteldheid: Deze is interessant! Waar ik me vorige week niet echt anders voelde dan normaal, voel ik mij deze week echt uitstekend!!! Maar ook echt heel goed. Dus: fit, zelfverzekerd, vrolijk, licht en meer van dat al. Ik heb even geen idee of dit te maken heeft met het geen alcohol drinken, met het op tijd naar bed gaan van de afgelopen week, ik veel kilometers heb gemaakt met hardlopen deze week of met de meditaties die ik nu dagelijks doe voordat ik ga slapen. Nb. ik ben met mediteren begonnen omdat ik een cursus doe. Ik doe deze cursus o.a. omdat ik vrij druk ben in mijn hoofd en ik wel eens wilde weten of ik de drukte in mijn hoofd wat kon verminderen op deze manier.
  Al met al ben ik benieuwd hoe dit verder gaat, maar daar kom ik op terug.
 • Uitdaging: Dit item ga ik uit mijn blog slopen, wordt anders wekelijks hetzelfde.

Al met al, gaat ie dus zeer goed en makkelijk tot nu toe en daar ben ik blij mee!

EN TROUWENS, MIJN WEIZENS STAAN ER NOG STEEDS :-), en de 0,0% biertjes zijn eigenlijk best lekker, helemaal de Wiekse Witte 0% Radler.

Volgende week meer….

Een alcoholvrije groet van mij!

 

2 comments
 1. Een 0,0% alcohol vrij “biertje” is nog altijd een biertje, dus die mogen nu ook niet Edo 😉 bier is bier en hier zitten de calorietjes ook in! Of begrijp ik het verkeerd en blijven die ook ongeroerd?

  Succes nog 😉 en tot morgen!

  1. Haha, echt nie! Daar gaat het niet om. Het gaat om 40 dagen zonder alcohol, zoals de titel al aangeeft :-). Alcoholvrij bier is prima! En ja qua calorieën is dat niet de beste keuze, maar het zei zo.

   Tot morgen!

Comments are closed.

Related Posts