Dark Light

40 dagen zonder alcohol – week 1 – de eerste zes dagen

Week 1 zit er op, de eerste zes dagen hebben we te pakken.

Wat mij opvalt is je heel veel momenten in de verleiding komt omdat alcohol gebruik zo maatschappelijk geaccepteerd is.

Zoals verwacht waren de eerste dagen heel makkelijk. Gewoon door de week en niets anders dan anders, makkie!

Donderdag werd het wat lastiger. Ik hadden in de avond afgesproken in het park met mijn zus. Nb. wat bleek een hele fijne en speciale avond te worden.  Normaal gesproken had ik in deze situatie zeker een paar weizen gedronken. Nu “mocht” dat niet. Hmmm, ik haat het als ik dingen niet mag. Maar ok, prima. Ik heb me hier een paar keer op de avond aan geïrriteerd. Maar het echt missen viel heel erg mee. Gewoon netjes aan de spa rood.

Toen begon het weekend. Hier ben ik benieuwd na, hier ben ik gewent eea te drinken! Eerst de vrimibo (vrijdag middag borrel), ongeveer iedereen aan het bier, ik water. Ok, prima. Ging ook wel eigenlijk. Toen ik thuis kwam zag ik dat Marieke (mijn vriendin) zes weizen had meegenomen van de lidl. Oeps even niet gedacht aan mijn 40 dagen. Maar ook de vrijdag ging het uitstekend.

Zaterdag: ik had me verheugd op de overwinning van onze nieuwe wielerheld Tom Dumoulin. En dat viel totaal in duigen. Door mijn fanatisme en mijn platgeslagen enthousiasme ben ik zo gespannen als een rietje. Ik ga koken en zet het wielrennen er af. Na het eten begint het voetbal. Ook hier weer een verleidelijk momentje. Maar ook dit gaat wel lekker.

Zondag: zondagmiddag loop ik de singelloop. Na een erg gezellige en heftige wedstrijd. Omdat het maar 8km. is, kan je hier helemaal losgaan qua snelheid en ga je helemaal kapot. Na de wedstrijd en een fijne massage ga ik aan de tafel met collega’s zitten, en ja hoor allemaal aan de bier 😁😮. Weer een momentje.

Nu zondagavond zit ik lekker een blogje te schrijven en zit ik aan de Radler 0,0%.


De bevindingen mbt de redenen waarom ik dit doe:

  • Gewicht: Het gewicht gaat goed. Ik ben ook verstandig aan het eten. Maar ik heb mijn eerste kilo meteen te pakken. (Totaal na 1 week: -1 kilo).
  • Automatisme: Gaat ondanks de vele verleidingen erg goed. Ik vind het wel irritant, maar het niet mogen irriteert me veel meer dan de zin in alcohol.
  • Algehele gesteldheid: Weinig anders dan normaal, alhoewel ik dit weekend wel heel diep heb geslapen, dieper dan ik gewend ben.
  • Uitdaging: Tsja. Het voelt meer als een beperking dan een uitdaging. Voel me nog niet echt uitgedaagd deze eerste week, alhoewel er veel verleidingen waren.

Al met al, hij gaat lekker!
Volgende week meer….

Een alcoholvrije groet van mij!

Related Posts