Dark Light

Het is 2 januari in de nacht, dus eigenlijk officieel 3 januari. Maar ik voel mij beter bij 2 januari ‘s nachts.

Het is net 2015 geworden. We zijn weer een jaar verder!

Ik heb mij nooit gerealiseerd wat 2014 me heeft gebracht. Als iemand die graag terug kijkt om te genieten van hetgeen in het verleden is gebeurt en iemand die zich graag realiseert hoe ik ben veranderd het afgelopen jaar is dat eigenlijk jammer.

Ik heb dus dit jaar ook maar eens besloten echt doelen te gaan stellen. Dit besef is al sinds enkele maanden ingedaald. En ik doe bij dezen ook vol mee aan de goeie voornemens.

Maar nu ook echt, in het verleden dacht ik nog van ik wil wat afvallen o.i.d. Das gelukkig goed gelukt (met uitzondering van mijn vakanties, waar ik aardig mijn best heb gedaan om er als een gemiddelde darter uit te gaan zien). Ook opmerkelijk trouwens, dat als je er voor vecht dat de kilo’s wat moeizaam gaan. En als je je best doet om aan te komen, lees: je schijt hebt aan alles wat je eet en drinkt het erg meevalt wat je aankomt.

Maar jah, nu veranderen er dingen. De afgelopen maanden heb ik van erg dichtbij meegemaakt hoe iemand in mijn dichte omgeving langzaam aan slechter wordt door de kanker, en alhoewel het tot nu toe voor mij gevoelsmatig op afstand afspeelde was het op de tweede kerstdag ineens dichtbij. Diegene om wie het gaat opende zich opeens en hij liet de emoties toe.
PATS: recht in je gezicht! Ineens is het er!

Iedereen is in tranen en als ik bij Valentijn kom zie ik zijn kinnetje trillen. Hij begrijpt het niet maar voelt het wel. De situatie kwam al binnen maar nu trek ik het echt niet meer.

Ineens wordt het intiem en erg warm en daarmee ook erg mooi!

Al met al een prachtige avond!

Waar ik al een aardige eigen motivatie heb om dingen te doen en ik altijd al wist hoe eindig het leven is geeft dit opnieuw een boost aan mijn doelen voor het nieuwe jaar.

 

Mijn doelen zijn, gelukkig zijn (dat wil iedereen en is eigenlijk te groots). Dus vandaar is dit verworden in:

  1. Genieten van mijn gezin
  2. De marathon lopen
  3. Zo eigen mogelijk zijn

Punt 1: komt goed

Punt 2: is een enorme uitdaging maar ik denk dat ik dit gewoon kan!

Punt 3: is moeilijk, ik denk dat ik redelijk mijzelf ben maar twijfel nog te veel, ik denk wel dat dit ik hier in 2015 verder in zal groeien.

Het wordt een lastig jaar maar, ik heb zo veel motivatie en enthousiasme om te gaan!

Related Posts